Nieuwe kaderleden kunnen zich inschrijven voor de moduleweekenden.

Deze weekenden zijn met name geschikt voor kaderleden die sinds kort leiding geven aan één van de volgende speltakken: Bevers, Welpen of Scouts.

Voor leiding die al wat langer meedraait is het mogelijk om samen met de praktijkbegeleider een inventarisatie te maken van de aanwezige competenties. 
Mogelijk ontbreekt er nog kennis, die vervolgens aangevuld kan worden door bijvoorbeeld een training te volgen, e-learning te volgen of mee te draaien bij een andere speltak of groep. Zodra de praktijkbegeleider in samenspraak met de leiding van mening is dat het juiste niveau is behaald, kan er een kwalificatieverzoek worden ingediend bij team TOET.

Alle onderdelen die benodigd zijn voor het behalen van de kwalificatie komen aan bod. 
De praktijkbegeleider van de groep begeleidt dit traject voor de deelnemer, waarbij Team TOET twee weekenden verzorgt.

De weekenden worden gehouden op de volgende data:


Weekend 1:
Zaterdag 27 november 2021 en zondag 28 november 2021
We starten zaterdags om 09.30 uur en zijn zondags rond 15.00 uur klaar.
Locatie: Woudegge in Otterlo

Weekend 2:
Zaterdag 26 maart 2022 en zondag 27 maart 2022
We starten zaterdags om 09.30 uur en zijn zondags rond 15.00 uur klar.
Locatie: Woudegge in Otterlo

 

LET OP: WIJ MAKEN GEBRUIK VAN DE CORONACHECK-APP. ZONDER GELDIGE QR-CODE KUN JE HELAAS NIET DEELNEMEN AAN DEZE TRAINING!

 

Belangrijk: We gaan ervan uit dat je beide weekenden volledig aanwezig bent. Lukt dit om de één of andere reden niet, schrijf je dan s.v.p. niet meteen in maar neem eerst even contact op met je praktijkbegeleider of met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten
De kosten voor deze training bedragen € 125,=. Deze worden geïncasseerd van de rekening van je scoutinggroep.
Daarvoor krijg je twee weekenden volledig verzorgd.
Drankjes tijdens het informele avondprogramma zijn voor eigen rekening en dienen tijdens het weekend betaald te worden.

Programma
Tijdens de twee weekenden gaan we aan de slag met de 12 modules van Scouting Nederland. Een deel van deze modules voer je uit in je groep, voor de andere krijg je de theorie tijdens de weekenden aangeboden. We maken er een uitdagend en interactief programma van met veel spelelementen.
Naast het harde werken is ontmoeten van scouts uit de regio een belangrijk onderdeel.

We geven onze training vorm met de kwalificatiekaart van Scouting Nederland als basis. Deze is te vinden op hun site: https://www.scouting.nl/assets/uploads/doorzoekbareBestanden/05.Scouting-Academy/04.Kwalificatiekaarten/teamleiders-beverswelpenscouts/Kwalificatiekaart-en-toelichting-teamleider-bevers-welpen-en-scouts.pdf

Contact met je praktijkbegeleider
Zorg dat je voor je aanmelding contact opneemt met je praktijkbegeleider (en/of groepsbegeleider). Hij/zij kan je meer over de training vertellen. Ook zal je praktijkbegeleider met je aan de slag gaan door het geven van twee modules en het opstellen van een TOP

Info over een TOP vind je hier: https://nederveluwe.scouting.nl/scouting-academy/docs-scouting-academy/227-top-word

Inschrijven module-weekenden
Inschrijven via: https://sol.scouting.nl/as/form/38214/participant/new/  
Om aan de module-weekenden deel te kunnen nemen, moet je je inschrijven via Scouts-Online. Let op: Je moet ingelogd zijn op 
SOL voordat de link je naar de juist pagina brengt.