Training voor explorer-begeleiders 2018

De explorertraining wordt dit jaar gegeven op donderdagavond 1 februari en donderdagavond 19 april 2018.
De locatie van beide avonden is Scouting Bennekom, Selterskampweg 68 te Bennekom.

De kosten voor twee avonden samen bedragen € 10,00. Dit bedrag zal van de groepsrekening worden geincasseerd.

Programma
In deze training wordt ook nog niet het hele aanbod om te kwalificeren aangeboden.

Tijdens de 2 avonden gaan we het hebben over:
  • De spelvisie vanuit Scouting Nederland over hoe het explorer-spel in elkaar zit.
    (Denk hierbij o.a. aan de progressiematrix; de activiteitengebieden; de jaarbadges en awards; zelfbestuur in de afdeling etc.)
  • Het verschil tussen leiden en begeleiden.
  • Het leeftijdseigene van de explorer-leeftijdsgroep
  • Motiveren en stimuleren
    (o.a. hoe krijg je jouw explorers aan het programmeren)

Kwalificatie
Het volgen van de twee avonden betekent niet automatisch een kwalificatie.
Dit wordt verder besproken tijdens de training.
Beide avonden zijn verplichte onderdelen van deze training, je kunt je dus niet inschrijven voor slechts 1 avond.

We streven ernaar om de training ook bij een klein aantal deelnemers door te laten gaan, echter de samenstelling van de deelnemersgroep zal hierin een bepalende rol spelen.

Er kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen met deze training. Mocht de training vol zitten dan graag mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

LET OP: Eerst moet worden ingelogd in SOL; daarna pas onderstaande link gebruiken. Kies de juiste rol (rechtsboven in SOL).
Explorer-begeleiders kunnen zich inschrijven voor deze training via: