Regio Neder Veluwe

Welkom op de website van Regio Neder Veluwe. Regio Neder Veluwe bestaat uit 16 Scoutinggroepen met ongeveer 2000 jeugdleden en 500 kaderleden. Als één van de regio's binnen Scouting Nederland zorgen we o.a. voor enthousiasmerende activiteiten voor de jeugdleden, ondersteuning aan groepen en deskundigheidsbevordering van de kaderleden.

Al spelend leren onze kinderen van alle activiteiten die zij ondernemen tijdens de opkomsten. Dit doen ze samen met anderen. Twee mooie Scouting-principes.

Maar hoe zit het met onze eigen ontwikkeling? Leren wij als vrijwilliger nog wel? Of staan we stil? Wij hopen het eerste: want je leert je leven lang!
Speciaal om af en toe wat meer aandacht te besteden aan onze eigen ontwikkeling en het spelend leren, organiseert Team TOET een:

Scouting Academy Avond

Deze avond wordt gehouden op zaterdag 4 februari 2023 in het clubgebouw van Scouting Lunteren en is bedoeld voor alle vrijwilligers in de regio: van leiding tot bestuur, van ondersteuners tot het regioteam: iedereen is welkom!
Tijdens het weekend heb je de mogelijkheid om maximaal 2 gave, leuke, informerende, inspirerende en enthousiasmerende workshops / trainingen te volgen.

Het globale programma ziet er als volgt uit:
18.00 uur: Diner
19.00 uur: Workshopronde 1
20.30 uur: Workshopronde 2
22.00 uur: Einde

Kosten
De kosten voor deze avond bedragen € 12,50 per persoon. Hiervoor krijg je een warme maaltijd en tijdens 2 rondes een workshop. De deelnemersbijdrage wordt geïncasseerd via de groepsrekening. Zorg er voor dat je eigen praktijkbegeleider, groepsbegeleider en/of penningmeester op de hoogte is van jouw aanmelding.

Wat bieden we aan?
Tijdens deze avond bieden we diverse workshops aan. Hieronder lees je waaruit je allemaal kunt kiezen. Bij het inschrijven geef je drie voorkeuren op. We proberen rekening houden met je 1e en 2e voorkeurs, maar het kan voorkomen dat workshops niet doorgaan of vol zitten. Dan kijken we naar je 3e keuze. 

Inschrijven
Vanaf nu kun je je inschrijven HIER
Je opent dan een webpagina die je naar het inschrijfformulier in SOL leidt.

Mocht je nog vragen hebben dan kunnen die uiteraard gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen vele van jullie te zien tijdens deze avond!

 

 

Overzicht van de workshops en trainingen

Druk, moeilijk leren en aandacht vragen: omgaan met bijzonder gedrag van jeugdleden
Probleemkinderen bestaan niet, kinderen die probleemgedrag vertonen wel. In de training bijzonder gedrag gaan we kijken naar gouden regels voor leiding voor het omgaan met alle kinderen. We zoomen in op kinderen met bijzonder gedrag en geven daarbij tips en begeleidingsadviezen.

 

'Mijn kind lust niks, dus hoeft bij jullie ook niets te eten': Eerste hulp bij ouders
Ow jee, daar komt weer zo’n ouder aan. Hoe ga jij om met de ouders van je jeugdleden? Wat zijn de gouden tips om goed samen te werken met ouders? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met ouders.

 

Gilwell of Gilniet: introductie Gilwell training
Toe aan een nieuwe stap? In 2023 bestaat de Gilwell-training 100 jaar in Nederland. Een mooi moment om eens te laten zien (en misschien wel ervaren) wat die cursus nou eigenlijk inhoudt. Laat je inspireren door echte Gilwellians.

 

Herdenken met je speltak: Team 4 en 5 mei Scouting Nederland
Wat kun je binnen je speltak of groep doen aan 4/5 mei? Hoe kun je hier een programma omheen maken en hier met je jeugdleden bij stilstaan? In deze training krijg je de nodige handvatten en programma-ideeën.

 

Ben jij woke? Kampvuurgesprek over diversiteit
De maatschappij verandert. Onze jeugdleden hebben andere beelden over de samenleving dat dat wij hadden (of hebben?). Hoe ga jij om met diversiteit in je groep? Wat kunnen we van elkaar leren. Hoe open zijn we eigenlijk. Een mooi gesprek over ‘’jezelf kunnen zijn bij Scouting’’.

 

'Je ziet er niet uit!' Omgaan met pestgedrag in je speltak
Pesten komt helaas overal voor, ook bij Scouting. Toch kun je er heel veel aan doen om de kans op pesten zo klein mogelijk te maken. En wat doe je als er wel gepest wordt? Tijdens deze training krijg je van een deskundige tips en trics voor het voorkomen van pesten en het oplossen er van.

 

Bakken met geld! Hoe kom je eraan? Geldacties voor speltakken
Hoe kom jij aan geld voor je speltak? En hoe doen anderen dat? Samen gaan we verkennen welke mogelijkheden er zijn om geld te verdienen voor je speltak en groep. Neem vooral praktijkvoorbeelden mee: we gaan van en met elkaar leren! 

 

Basistraining Explobegeleiding: leiden vs begeleiden
Speciaal voor de begeleiders van de explorers een korte training over het verschil tussen begeleiden en leiden. Dit als introductie op de volledige training die later in 2023 interregionaal wordt gegeven.

Zoeken