Regio Neder Veluwe

Welkom op de website van Regio Neder Veluwe. Regio Neder Veluwe bestaat uit 16 Scoutinggroepen met ongeveer 2000 jeugdleden en 500 kaderleden. Als één van de regio's binnen Scouting Nederland zorgen we o.a. voor enthousiasmerende activiteiten voor de jeugdleden, ondersteuning aan groepen en deskundigheidsbevordering van de kaderleden.

We hebben goed nieuws! De module-training van dit seizoen gaat gewoon door! Het is ons gelukt om een leuk, uitdagend, veilig en goed programma te maken om toch de startende leiding te kunnen training.

Wat gaan we doen
Voor deze Corona-editie van onze module-training hebben we het programma in drie delen geknipt:
Online leren, leren in de groep en een fysieke trainingsdag.
Tijdens het online leren ga je op 4 avonden digitaal en interactief aan de slag. Je krijgt diverse opdrachten, activiteiten en presentaties. Aan enkele avonden zit een korte huiswerkopdracht gekoppeld.

Tijdens het leren in de groep heeft je praktijkbegeleider een belangrijke rol. Naast de twee standaard modules (Scouting Academy en Scouting in de samenleving) krijg je ook training over de modules speluitleg en programmeren op lange termijn. Je praktijkbegeleider regelt dit verder.
Als de Corona-maatregelen het toelaten dan houden we een trainingsdag op zaterdag 6 maart en zondag 7 maart. We splitsen de groep in tweeën: op zaterdag een groep en op zondag een groep.

De avonden worden gegeven op:

• 14 december 2020
  • 12 januari 2021
  • 3 februari 2021
  • 25 maart 2021.

De avonden zijn van 19.30 uur t/m max. 22.00 uur
De trainingsdag wordt gehouden op zaterdag 6 of zondag 7 maart van 09.30 uur t/m 17.00 uur. De verdeling van de groepen maken we later bekend. Dat geldt ook voor de locatie. Dus beide dagen moeten voorlopig even vrijgehouden worden.

Kosten
Deelname aan deze training kost 50 euro per deelnemer. Dit wordt via de groepsrekening geïncasseerd.

Inschrijven voor deze training kan via: https://sol.scouting.nl/as/form/34329/participant/new/
De inschrijving is geopend t/m 1 december 2020.

Maximum aantal deelnemers
We hebben besloten dat we maximaal 40 leidinggevenden kunnen toelaten. We hanteren voorlopig het maximum van 6 leiding per groep.

Deelname hele traject
We gaan er vanuit dat iemand die zich opgeeft de 4 avonden en de trainingsdag aanwezig kan zijn. Mocht dit een probleem zijn dan kan je voor inschrijving even contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We gaan dan kijken naar een oplossing.

Trainingsbox
Voor elke deelnemers is er voor aanvang van het traject een trainingsbox met materialen. Deze box wordt in het weekend van 5 en 6 december bij de praktijkbegeleider afgegeven. Je hebt deze box voor 14 december nodig. Regel dit zelf met je praktijkbegeleider!

Mocht je meer willen weten over deze training? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.